Mám 15 rokov,190cm a 90kíl (od prírody som dobre stavaný a na pri mojej výške sa tá váha dosť stráca).Avšak začal som cvičiť doma,neskor som začal chodiť do malej posilky a som tam technicky sám pretože je to v starej škole čiže sa nemám s kým poradiť + chalani v partii sa o posilňovanie nezaujímajú .Do posilky už chodím nejaké 2-3 mesiace avšak doteraz som cvičil bez všelijakých cvičebných plánov a jedálničkov proste som sa cítil dobre a to bolo to hlavné.Avšak teraz sa čím ďalej tým viac začínam zaujímať o podstatu a prevedenie cvikov atď.
Bol by som vďačný ak by ste mi povedali čo robím dobre,čo zle,čo zmeniť,pridať,ubrať...
Do posilky chodím tri krát týždenne (Po,St,Pi) niečo okolo 17 stej.Tu smeruje moja prvá otázka či by sa nemal organizmus zaťažovať skor ráno alebo v doobedných hodinách.
Cviky na jednotlivé časti tela si nerozdeľujem tj. každý deň cvičím to isté + 2 z 3 dní chodím behať.Čo som sa však dočítal bolo by dobré si rozdeľovať cviky na hornú a dolnú partiu zvlášť,čo je natom pravdy?
Cvičenie v podstate spočíva v : 30 bicykel,veža (predkopávanie,zakopávanie...)jednoručné činky,dvojručka,brušáky,Tlak s jednoručkami (prsia),Dvíhanie nôh s fitloptou v ľahu na lavičke,Skracovačky s vytáčaním a mrtvý ťah.Tu zase smeruje moja otázka čo by ste pridali,poprípade vylúčili.
Cviky si dávam po 3-série s 30sekundovými prestávkami.Majú byť prestávky kratšie alebo naopak dlhšie?ˇ
Ďalšia otázka smeruje k strave,denne konzumujem 5-6 jedál,snažím sa vyberať samozrejme veci čo najzdravšie,ale niekedy si človek nenavyberá,a holt z brigád si človek na lososa každý deň nezarobí.Moja otázka je či by som mal užívať proteinové a podobné drinky,či je to naozaj potrebné a keď,tak aké a pred,či po cvičení?
Moj posledný dotaz je,či by ste mi nemohli dodatočne poradiť nejaké cviky na boky,pretože už začínam pozorovať zmeny na rukách a pleciach,zčasti aj brucho ale v oblasti bokov som natom dosť biedne.ˇ
Ďakujem veľmi pekne za váš čas a dúfam že mi poradíte